Waarom deze Blog
Mensen kunnen enorm geinspireerd raken door woorden en gedachten. Gedachten leren je op een bepaalde manier kijken naar jezelf. En leren je kijken naar de wereld om je heen. Niet voor niets gaat het in de bijbel vaak over het woord ‘zien’. ‘Wat wil je dat ik voor je zal doen?’ vraagt Jezus de Blinde. ‘Heer, dat ik zien mag’  antwoordt de blinde. Zijn ‘zien’  is een geestelijk zien: in – zien. Rijk ben je in het leven, wanneer je leert in – zien.

Nog even over ‘verkeerd – zien’. Er zijn verkeerde gedachten. Er zijn onproductieve gedachten. Er zijn vastgeroeste gedachten.  Er zijn ook nieuwe, levengevende gedachten. De bijbel, veel poezie en veel grote denkers geven nieuwe, levengevende gedachten. Graag wil ik die delen.

 

Wat is de bedoeling
Steeds minder mensen gaan naar de kerk. Maar de levensvragen blijven. Steeds meer mensen hebben het gevoel ‘levenskeuzes te moeten maken’. Wat zijn de alternatieven? De preekvandeweek.com wil de Bijbelse bronnen ontsluiten. Om een punt aan de horizon te geven. Geen keuze zonder opties. De preekvandeweek.com zet aan tot nadenken. En maakt opties zichtbaar.

De preekvandeweek.com wil een aanvulling zijn voor het bestaande kerkelijke aanbod. De preekvandeweek.com is interdenominationeel, inclusief en gericht op iedereen.

 

Hoe is het begonnen
Januari 2015 was er in Parijs de aanslag op Charlie Hebdo. Mensen waren in verwarring. Ook ik. En ook de mensen om mij heen. Ik heb toen een preek geschreven over ‘Jezus en de storm op het meer’. Die preek heb ik gehouden. En rondgestuurd aan alle mensen in mijn e-mail adresboek. De reacties waren overweldigend. De vraag kwam: zo’n verhaal willen wij vaker!

Ik begon het preekvandeweek.com. Het aantal lezers groeide. ‘Kan er geen video bij?’ was de vraag. Januari 2016 ben ik begonnen met een wekelijkse videoboodschap. Mensen belden en mailden met vragen om advies. Velen namen wekelijks contact op met vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen: van kinderbijbel voor het kind tot vragen over euthanasie.

Mensen wilden elkaar ook ontmoeten. Met regelmaat worden er bijeenkomsten georganiseerd waar lezers lezers ontmoeten.

Nu lezen rond de 2000 mensen wekelijks de preek van de week. November 2016 is de Stichting Preek van de Week opgericht.

De preekvandeweek.com vindt ‘levens-ankers’ van groot belang. Daarom een nieuw aanbod op een nieuwe wijze: het internet.

 

Wie ben ik
Ik ben iemand, die houdt van het leven. Ik houd van boeken, goede films en ‘het leven’. Mensen ontmoeten, lange – afstandsfietsen (naar Gibraltar), motorrijden (BMW), poezie, muziek en filosofie zijn woorden die bij me passen. Wat ik ontdek deel ik graag. Wat zegt de Beatles’ song ‘Hey Jude’ ook al weer? ‘To make you feel better.’

 

Wat kan ik voor je doen?
Niet veel. Misschien iets. Je zult het in het leven zelf moeten doen. Dat klinkt hard. Maar zo is het. Je unieke leven is jouw project. Maar … je kunt leren van andere mensen. Je kunt misschien iets leren van mij. Uit wat ik heb meegemaakt. Uit wat ik denk. Uit mijn inzichten. Daar kun je van leren. Hoop ik. Maar bovenal hoop ik dat wij mensen leren: plezier in het leven. Omdat er zo veel moois is!

 

Meer informatie?
Kijk ook eens op www.janrinzema.com

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.