Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kinderen en de Sociale Media

5 feb 2019 @ 20:00 - 22:00

€7,50

Avond voor ouders / opvoeders over ‘de sociale media en het kinderbrein’

Jonge kinderen brengen vaak al veel tijd door achter een scherm. Er wordt veel onderzoek gedaan naar het effect hiervan op de hersenontwikkeling en het gedrag van kinderen. Rond het achtste levensjaar kunnen al de eerste voortekenen van vroege puberteit optreden; denk hierbij aan giechelbuien, opstandig gedrag, of somberheid. Wat is het nut van de puberteit en kunnen social media een rol spelen?

De Stichting Preek van de Week biedt u de kans hier een avond bij stil te staan, samen met andere ouders. Als ouders ben je ‘coach’ van je kind en kan het goed zijn om meer te leren over wat sociale media doet met de kinderhersenen en hier samen met anderen over na te denken.

In de interactieve lezing zal opvoedspecialist dr. Jiska Peper ingaan op het brein van (pre-)pubers. Wat weten we over het gebruik van social media en het brein? Zij zal u de nieuwste inzichten uit de wetenschap presenteren en u laten zien dat de puberteit een periode vol met kansen is.

De avond zal plaatsvinden op dinsdag 5 februari van 20 – 22 uur in het St. Annagebouw, Emmastraat 1, 1211 NE Hilversum.
De kosten voor deze avond bedragen € 7,50. U kunt zich via e-mail opgeven bij Sonja Boom, ouder van de Wilhelminaschool, info@vriendenpreek.nl of via de website www.preekvandeweek.com

Stichting Preek van de Week organiseert lezingen op het raakvlak tussen bezinning en het praktische leven. Voor meer informatie over de Stichting: www.preekvandeweek.com

Dr. Jiska Peper is als docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit Leiden. Zij doet onderzoek naar hersenontwikkeling en impulsief gedrag in de puberteit.

U kunt zich aanmelden op https://vriendenpreek.nl/

Gegevens

Datum:
5 feb 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€7,50
Evenement Categorieën:
,
Boek hier uw ticket:
Klik hier

Locatie

Emmastraat 1, 1211 NE Hilversum.
Emmastraat 1
Hilversum, Noord-Holland 1211NE Nederland
+ Google Maps

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.