UITLEG
Wanneer wordt het Pasen? Ik weet niet of het u is opgevallen: Pasen valt ieder jaar op een andere datum. Kerst is altijd 24 / 25 december, Pasen valt ieder jaar anders. Dat komt omdat de Paasdatum is gekoppeld aan de maanstad. Pasen valt ieder jaar op de eerste zondag ná de volle maan in de lente (21 maart).

Ooit, bij het concilie van Nicea, in het jaar 325, hebben de kerkvaders van toen een oud Europees heidens vruchtbaarheidsfeest ‘christelijk gemaakt’. Een nieuw label op een oude fles. Een kwestie van goede marketing. Daarom ook de eieren en de haas: zij verwijzen naar dat oude heidense vruchtbaarheidsfeest.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.