UITLEG
De kracht van positief denken is enorm. De natuurkunde kent ‘de tweede wet van de thermodynamica’, die zegt ‘dat systemen automatisch naar een lager punt (evenwicht) gaan als warmte niet wordt toegevoegd (bijv. een ijsblokje in een kop warm water: het water wordt door het ijsblokje kouder. Je moet warmte toevoegen om het systeem op temperatuur te houden).

Zo is positief denken: het is ‘het toevoegen van warmte aan jouw systeem’. Dat geldt voor bedrijven, dat geldt voor je relatie, dat geldt voor je eigen psychische huishouding. Je moet ‘warmte’ toevoegen om je systeem op peil te houden.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.