UITLEG
Laat uw hart ‘niet verontrust raken’
, dat is het wat het betekent als Jezus zegt: ‘uw hart worde niet ontroerd’. En dat is eigenlijk het enige dat je zou willen horen (en zou moeten voelen) als je je in een ernstige noodsituatie bevindt.
‘Laat je hart niet verontrust zijn’, zegt Jezus, ‘geloof in God, geloof in Mij’

Daar sta je in de wachtkamer, je loopt heen en weer, in een ruimte vol vreemden, wiens gezichten ook niet vrolijk staan en suggereren dat zij dezelfde last dragen als jij. Je bladert wat in tijdschriften die je anders nooit zou lezen, je kijkt naar je knieën en houdt je handen in elkaar gewrongen. Alles doe je om de tijd snel te laten passeren en angst op afstand te houden.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.