UITLEG
Ik wil een beetje ernstig beginnen. De afgelopen dagen heb ik op de televisie de politiek een beetje gevolgd. Wat wordt er veel afgepraat! Wat worden er veel tegenstrijdige dingen gezegd, wat vliegen de onderwerpen heen en weer, wat wordt er op de TV, in de krant, ‘rafelig’ gesproken.

Hoe meer je de debatten probeert te volgen, hoe onoverzichtelijker het lijkt te worden. Er worden met groot gemak dingen beweerd, die door wetenschappers wereldwijd worden ontkend, maar die door bepaalde politici zonder blikken of blozen worden neergezet als feit, recept of medicijn. Hoe meer je je informeert; hoe groter de verwarring.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.