UITLEG

Niet lang geleden had ik een begrafenisdienst, waarbij een mij zeer bekend bejaard hoogleraar sprak. Hij sprak daar bij het graf van zijn familie. Hij zelf zag er uit, alsof het ook niet lang meer zou duren voordat hij zich bij zijn overleden familieleden zou voegen.

Ik zal nooit vergeten hoe hij in zijn toespraak de ideeën van zijn jeugd zette tegenover die van zijn oude dag. Hij zei, dat er dingen waren geweest, die hij in zijn jeugd erg belangrijk had gevonden. Maar nu, op oudere leeftijd, waren die van gering belang gebleken en omgekeerd: de dingen, die hij in zijn jeugd het meest gevreesd had, behoorden achteraf tot de rijkste ervaringen van zijn leven.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.