UITLEG
We zeggen soms dat mensen ‘wijs’ zijn, of dat kinderen ‘vroeg wijs’ kunnen zijn. Wat ‘kennis’ is, dat weten we. Maar wat is ‘wijsheid’? Hoe komt een mens aan wijsheid? ‘Veelwetend kunnen we worden door andermans kennis, maar wijs kunnen wij niet worden door andermans wijsheid’ zei ooit de Franse filosoof Montaigne.

De Bijbeltekst van vandaag gaat over ‘wijsheid’. De apostel Paulus zegt hier, dat er verschillende soorten wijsheid bestaan: er bestaat ‘de wijsheid van God’, en er bestaat zoiets als ‘de wijsheid van de wereld’. De apostel zegt: de goddelijke wijsheid gaat boven alle andere wijsheid.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.