UITLEG
Omdat de vraag mij deze week een paar keer gesteld is, daarom begin ik vandaag met die vraag. De vraag is deze: ‘bestaat er iets als ‘dat de dingen voor je gepland zijn?’ Bestaat er iets als, met een duur woord: ‘voorbestemming’ of ‘goddelijke providentie’? Wat mensen onderling wel eens zeggen: ‘dat iets in de sterren stond geschreven’.

Hoe voelt die gedachte? Aan de ene kant: griezelig. Immers: het kan suggereren dat wij leven in een soort ‘groot draaiboek’, waarvan wij het script niet kennen. Boven ons hangt een ‘script’ en wij zijn de kleine, passieve spelers in dat grote script.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.