UITLEG
Wim, mijn vriend, kwam op een ochtend met het maandblad Quote thuis. In dat nummer stond ‘de nieuwe Quote top 500’: een ranglijst van de meest vermogende Nederlanders. Wim kocht dit blad ‘uit professionele interesse’: hij werkt bij een bank.

Wims zevenjarige dochter, Roos, een pienter meisje, bekeek de cover aandachtig.

Ze begon met haar wijsvinger de woorden te spellen. ‘De 500 rijk – ste – Ne – der – lan – ders’ las zij langzaam, de opgesomde woorden met haar handje volgend. Verbaasd over wat ze had gelezen keek ze op en zei ‘Pap, wanneer ben je rijk?’ Goede vraag! Wanneer ben je rijk?

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.