UITLEG
Jezus komt ergens aan in een dorpje. Er komt een man op hem af. De man wil een serieus gesprek. Hij zoekt levensraad. De man stelt Jezus de vraag: ‘wat moet ik doen om deel te krijgen aan het eeuwige leven?’

Dat is de belangrijkste vraag die een mens in zijn leven kan stellen: hoe zorg ik er voor dat ik mijn leven niet vergooi.

Jezus antwoordt op deze vraag met een verhaal over de liefde. Dat je God moet liefhebben en je naaste als jezelf. De man stelt nog een paar vragen. En, als uitweiding op wat hij al gezegd heeft, vertelt Jezus het verhaal over de barmhartige Samaritaan.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.