UITLEG
Jezus roept ons om hem te volgen. ‘Volg mij’ is de roep die wij in zijn verhalen vaak tegenkomen. Jezus zoekt niet zozeer mensen die HEM volgen, maar meer nog: de bezieling van waaruit hij zelf kracht krijgt en leeft: God. Jezus zoekt een na – praters; Jezus zoekt geen na – lopers; hij zoekt na – volgers van zijn verhaal. Na – volgers zijn mensen die in andermans voetstappen willen gaan.

Om dan, in de geest van de persoon die jou geroepen heeft, zelf door te gaan. Zoals Brahms doorging in de voetstappen van Beethoven, Gandhi in de voetsappen van Raychandhbai en Tolstoi, zoals Einstein doorging in de voetstappen van Newton en Lorentz.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.