UITLEG
Mensen spreken over elkaar vaak in metaforen. Je kunt je vriendin ‘mijn zonnetje’ noemen of je vriend ‘mijn rots in de branding’. Die beeldspraak drukt een bepaald aspect van iemand uit: zijn betrouwbaarheid, haar vrolijkheid.

Jezus gebruikt ook veel metaforen, voor anderen, ook voor zichzelf. Veel van de metaforen die hij voor zichzelf gebruikt zijn ons bekend: Jezus als ‘het brood des levens’, het licht, de ware wijnstok of Jezus als ‘levend water’. Die benamingen geven aan, dat God ons het volgende wil schenken: zicht in duistere tijden, verfrissing van ons hart of een betrouwbare grond voor ons bestaan.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.