UITLEG
Soms heb ik, wanneer ik een tekst aan het bestuderen ben, dat ik een ‘Eureka – moment’ heb. Dat wil zeggen: dan kom ik iets tegen waarvan ik zeg: dat ik dat nu pas zie! Dat had ik nog niet zo bedacht! Plots: een nieuwe visie, een nieuwe openbaring, een nieuw licht.

Ik zal u deelgenoot maken van mijn ontdekking. Het gaat over het bidden.

Als je aan het woord ‘bidden’ denkt, waar denk je dan aan? Dan denk je aan vragen, vragen om iets dat buiten je ligt: buiten jouw macht, buiten jouw kracht. Dan denk je bij voorbeeld aan: bidden om voorspoed in ziekte, dat iets mag gebeuren wat je hoopt (geluk, gezondheid, voorspoed, familie en / of wereldvrede). Voor de meeste mensen is ‘bidden’ iets als ‘een verlanglijstje indienen bij God, je wensen neerleggen bij de Sterren.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.