UITLEG
Het geloof is erop gericht, dat je een beter mens kunt worden dan je nu bent. Het geloof is erop gericht dat deze wereld een betere wereld kan worden dan hij nu is. Het Jezus – geloof spreekt over liefde, gerechtigheid, barmhartigheid. Het Jezus – geloof spreekt over ‘leren’, ‘verstaan’ en ‘groei’.

De woorden die Jezus gebruikt zijn allemaal ‘ontwikkelingsbegrippen’: we zijn nu ‘hier’ en als wij ons best doen, dan kunnen wij ‘daar’ uitkomen. ‘Hier’ is: dat we (te) veel aan onszelf denken, angstig zijn, te weinig moed en durf hebben, (te) weinig kennis bezitten, tekortschieten in inzicht, wijsheid, tekortschieten in kracht of vertrouwen.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.