UITLEG
Een mooi verhaal, dat ik ooit van iemand hoorde, ging als volgt. Evelien vertelde mij, dat zij een ingewikkeld huwelijk had. Haar man, waar ze veel bewondering voor had, had een zeer opvliegend karakter. Zij en hij konden knetterende ruzies hebben. Soms zo erg, dat hij haar een keer beetpakte om haar het huis uit te gooien en in de tuin te zetten.

‘En wat deed je toen?’ vroeg ik haar. ‘Ik rukte me uit zijn armen los en zei: ‘zal ik een ijsje voor je halen?’ ‘En toen?’ zei ik vragend verbaasd. ‘Hij was zo verbluft en perplex, dat hij uit zijn ‘fit’ kwam en zei: ‘dat vind ik een goed idee’.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.