UITLEG

Vandaag, deze dag, 6 januari 2019 heet in het kerkelijk spraakgebruik ‘drie Koningen’. Ook genaamd: ‘de dag van de Wijzen uit het Oosten’.

Deze dag heet ook ‘drie Koningen, de Wijzen uit het Oosten’, waarbij deze drie koningen het Christus – kind eer bewijzen en dit kind goud, wierrook en mirre aanbieden (vreemde babygeschenkjes zou je zo op het eerste gezicht zeggen).

Vandaag ga ik me focussen op deze drie koningen (mannen / personen van macht). Mijn vraag is simpel: Waarom noemen wij die drie koningen ‘wijs’? Wat is ‘het geheim van hun wijsheid’? En wat kunnen wij van hun wijsheid leren?

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.