UITLEG

Is het nou redelijk om in God te geloven? Of ben je ‘een beetje vreemd’ als je in God gelooft? 12 Oktober jl. bij de NRC stond op de voorpagina: ‘God leeft in de wetenschap!’ Met uitroepteken. Ik was natuurlijk razend nieuwsgierig. Dat een liberale krant als de NRC dit op de voorpagina zet!

Kunnen we dan vanaf nu de kerken sluiten en theologie doceren aan de TU Delft? Benieuwd pakte ik de krant. Dit artikel, geschreven door de filosoof prof. René Woudenberg en beloond met de 1e prijs 2018 in de Essaywetenschap van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, betoogde dat er in de wetenschap (in tegenstelling tot wat velen denken) WEL ruimte is voor God.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.