UITLEG

De weken nadat onze eerste dochter Catharina geboren werd barstte ons huis uit elkaar van alle bezoek. Allerlei familieleden kwamen langs om ons te feliciteren, het kind te bekijken, zij kwamen met in hun handen presentjes, cadeaus en kaarten.

Toen dan het nieuwe schepseltje tevoorschijn kwam was er, na alle ach’s, oeh’s en ah’s, steevast de vraag ‘en op wie lijkt dat kind nu eigenlijk?’

Een complete zoekpartij in de gelaatstrekken van de familieverbanden kwam op gang, om te concluderen dat de ogen ‘typisch van mijn kant kwamen’, de intelligente blik van haar moeder, terwijl de vorm van de oren weer ‘typisch vanuit de grootouders kant’ waren doorgegeven. Zo hoorde je nog eens wat …

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.