UITLEG

Als kind leerde ik bidden ‘Here, zegen dit eten (‘deze spijze’) in Jezus naam, amen’. Dit gebed is voor mijn latere leven een dagelijkse routine geworden, eigenlijk niet meer dan een moment van even stil zijn voor de maaltijd, even een kleine concentratie op het eten dat voor je staat.

En vaak ook, als je met anderen aan tafel bent, is dit gebed de start van een nieuwe conversatie.

Kort geleden vroeg ik me af waar dat ‘in Jezus’ naam’ eigenlijk vandaan komt. Het komt uit het evangelie van Johannes waar het verwijst naar een belofte van Jezus: ‘Als jullie iets vragen in mijn naam (zegt Jezus): ik zal het doen’ (Joh. 14 vers 14).

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.