UITLEG

De actie waarmee Trump wereldwijd zijn Credo gaf was ‘America First’. Jezus heeft het ook over ‘First – zijn’ en Second. ‘Wie van u DE EERSTE wil zijn’, zegt hij, ‘die moet willen leven vanuit een nieuwe orde: de Christus-orde’. Kortom: waar de wereld leeft vanuit een orde van macht, leeft de gelovige uit een andere macht: de macht van Christus.

Vandaag gaat het over ‘macht en liefde’. Ik zal proberen te vertellen over de verhouding tussen macht en liefde; over de verhouding tussen liefde en macht. Opdat wij de durf krijgen in te stappen in de nieuwe orde: de liefdes-orde van Christus.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.