UITLEG

Vandaag denk ik aan Annie, die in de Torenhof woonde. Als ik haar zag vroeg ik haar altijd: ‘dag Annie, hoe gaat het?’ Annie had in haar leven veel meegemaakt: zij had ooit een kind verloren. En haar man nu al ruim 20 jaar overleefd.

Annie, 93 zei, ‘dominee, goed! Want ik weet waar ik naar toe ga’. Zij zei dat altijd met zulke stralende ogen, dat ik hoop zelf ook zó te mogen stralen, als ik misschien eens haar hoge leeftijd mag bereiken.

‘Goed, want ik weet waar ik naar toe ga’. Wie kan dit haar na zeggen? Het mooie van haar woorden is, dat zij, die al 93 jaar geschiedenis achter zich heeft, verwijst naar iets toekomstigs.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.