UITLEG

Ik behoor tot het type mensen, dat ervan overtuigd is, dat je door ‘God’ toe te laten in je denken, je ‘meer dimensies’ aan je leven toelaat. Dat je daardoor dieper, sterker en krachtiger in het leven staat. Geloven heeft niet te maken met wereldmijding, maar juist omgekeerd: met wereld-omarming.

Geloven heeft niet te maken met ‘het afwijzen van het leven’, maar juist met het aanvaarden en het verdiepen van het leven. Om het filosofisch te zeggen: gelovig denken is niet reductief maar expansief denken. Het zijn de oude teksten, die je op het spoor brengen van God, een authentiek en krachtig leven.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.