UITLEG

Deze week ontmoette ik Jan van Esch. Jan, zelf bijna 60, sprak over zijn overleden vader. Hij zei: ‘mijn vader sprak nooit kwaad over iemand. Ik kan me niet herinneren dat hij ooit iets naars vertelde over mensen.

Als iemand anders iets vervelends zei, dan zei mijn vader bij voorbeeld ‘misschien heeft die persoon het wel anders bedoeld’.

Of als een rekening niet was betaald, dan zei hij: ‘misschien is het hem ontglipt’. Mijn vader was geen doetje. Hij heeft een groot bouwbedrijf geleid. Maar altijd zocht hij naar die woorden, die een gesprek ‘open’ maakten. Zijn woorden gaven altijd een positief perspectief.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.