UITLEG

Als predikant doe ik veel begrafenissen. In de voorbespreking kom ik bij mensen thuis. Wat mij opvalt: de grote verschillen in leefwerelden van huis tot huis. De ene wereld is omarmend warm, de andere wereld is koud en stalt zijn sociale armoede uit.

Ik kwam bij mensen om de begrafenis van moeder vóór te bereiden. De televisie stond luidkeels aan, een dochter zat op haar laptop te gamen, weer een ander hing met een biertje voor de buis, alles maakte herrie, een sfeer van rommel, ieder voor zich en onverschilligheid, de kinderen kwamen niet uit hun stoel om een hand te geven, het zat maar te rommelen met hun elektronica en de ongeïnteresseerdheid droop van alles af.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.