UITLEG

Wat was (en is) de revolutie van het christelijk geloof? Je kunt je de simpele vraag stellen hoe het komt dat het christendom zó gegroeid en zó wijd verspreid is in de wereld. Acht op de tien mensen wereldwijd rekent zich tot een religie. Het grootste deel van de wereldbevolking, 32 procent, noemt zich christen.

Het geloof is begonnen in een landje van niks, in een uithoek van de toenmalige wereld: Israël, met een paar mensen, in de schaduw van de overweldigende macht van het grote Romeinse Rijk. Het geloof is begonnen met één man, die aan een hout werd gespijkerd, wiens naam nu door 7 miljard wereldbewoners wordt gekend en die anno 2018 ruim 2.2 miljard volgelingen heeft.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.