UITLEG

Afscheidsmomenten zijn de meest dramatische momenten die ik ken. Dat begint al bij een afscheid als je op vakantie mensen hebt ontmoet, waarvan je weet, dat je ze ná deze vakantie nooit meer zult ontmoeten. Je houdt elkaar stevig vast, je kijkt elkaar diep in de ogen, er is sprake van geladen emotie.

Op dat moment zeg je, wat je nog tegen elkaar wilt zeggen. Want je weet: dit moment komt nooit terug.

Afscheidsmomenten zijn de meest dramatische momenten die ik ken. Ik noem nog niet eens andere soorten van afscheid: een kind, dat een jaar naar het buitenland gaat (‘zul je voorzichtig zijn? Laat je van je horen? Weet dat we veel van je houden’).

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.