UITLEG

Vandaag is het Paasfeest: een dag van uitbundige vreugde. Zangkoren en kerkgemeenschappen zingen luidkeels ‘a toi la Gloire (‘U, God, zij de Glorie, opgestane Heer’) omdat ‘Christus, onze Heer, (uit de dood) verrees.

Ook op het oostelijk halfrond is het met Pasen groot feest. De Paasdag is in de oosters orthodoxe kerk hèt hoogtepunt van het kerkelijk jaar.

Christus heeft, zo wordt gezongen, in deze opstandingsdaad ‘de dood heeft overwonnen’. Christus geeft aan allen, die ontslapen zijn ‘het eeuwige leven’. ‘Als wij dan met Christus zijn gestorven’, zegt de apostel Paulus, ‘dan zullen wij in Zijn opstanding ook met Hem leven’ (Rom. 6 vers 1 – 14).

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.