UITLEG

Ouders zijn voorgangers. Politici zijn ‘voorgangers’. Voorgangers zijn mensen, die anderen ‘voorgaan’ in het leven met hun levensstijl en overtuigingen.

Voorgangers zijn mensen, die anderen ‘voorgaan’ in hun laten en doen. Hun voorbeeld doet volgen. Voorgangers geven op directe wijze leiding door hun woorden; zij geven op non – verbale wijze leiding door hun daden.

70 % van onze communicatie is non – verbaal. Investeren in daden lijkt meer rendement te hebben dan de output op woorden. Leerkrachten zijn voor – gangers. Zij vertellen hun leerlingen niet alleen weet – dingen; meer nog: in hun manier van lesgeven wakkeren zij in hun leerlingen het heilig vuur aan, zodat kinderen zelf plezier krijgen in onderzoeken, kennis vergaren en leren.

Discussiëren over deze preek?
Klik hier om te discussiëren over deze preek

Abonneer je gratis op de Preek van de Week

        Als je je abonneert op de Preek van de Week ontvang je deze elke zondagmorgen in je mail.